Liukuvoiteiden käyttö lisää naisten seksuaalista nautintoa

Tutkimuksessa selvitettiin liukuvoiteiden käyttöä ja niiden yhteyttä seksuaaliseen tyytyväisyyteen

2453 naista osallistui internet-pohjaiseen viiden viikon seurantatutkimukseen, jossa selvitettiin liukuvoiteiden käyttöä, niiden vaikutusta seksuaaliseen nautintoon ja tyytyväisyyteen ja niiden aiheuttamia haittoja. Naiset käyttivät joko vesi- tai silikonipohjaisia liukuvoiteita tietämättä itse kumpaa käyttivät. Naiset kirjasivat päivittäin seksuaaliset tapahtumat (emätinyhdyntä, anaaliyhdyntä, itsetyydytys) ja liukuvoiteiden käytön ja seksuaalisen nautinnon ja tyytyväisyyden sekä sukuelinten oireet.

Liukuvoiteen käyttö oli yhteydessä suurempaan seksuaaliseen nautintoon ja tyytyväisyyteen sekä emätinyhdynnässä että itsetyydytyksessä. Vesipohjaisten liukuvoiteiden käyttö lisäsi anaaliseksin tuottamaa nautintoa ja tyytyväisyyttä. Vesipohjaiset voiteet aiheuttivat vähemmän ärsytystä kuin silikonipohjaiset.

Juhana Pihan kommentti

Sekä vesipohjaiset että silikonipohjaiset liukuvoiteet lisäävät merkittävästi naisen kokemaa seksuaalista nautintoa ja tyytyväisyyttä. Liukuvoiteiden käyttö aiheuttaa harvoin sukuelinten ärsytystä.

Lähde: 

Herbenick ym. Association of lubricant use with women’s sexual pleasure, sexual satisfaction, and genital symptoms: a prospective daily diary study. J Sex Med 2011;8:202-212