Lady Prelox – uusi ravintolisä naisten seksuaalihäiriöihin

Alustavat lumekontrolloidut FSFI-kyselyä hyödyntävät tutkimukset osoittavat, että Lady Prelox-valmisteella on tehoa naisten seksuaaliongelmiin.

Miehille tarkoitettu Prelox on ollut jo vuosia myynnissä. Tästä ravintolisästä on useita julkaistuja tutkimuksia, joiden perusteella Prelox voi auttaa etenkin lievissä erektiohäiriöissä. Nyt markkinoille on tullut naisille suunnattu vastaavanlainen ravintolisä Lady Prelox. Se sisältää ranskalaisen rannikkomännyn kuoriuutetta pycnogenolia, Rosvia ruusunmarjauutetta, L-arginiinia ja L-sitrulliinia.

Ravintolisästä on tehty kolme kliinistä tutkimusta hedelmällisessä iässä oleville naisille, vaihdevuosi-iässä oleville ja vaihdevuosi-iän ohittaneille naisille. Tutkimuksissa on ollut yhteensä 260 naista ja ne on julkaistu tieteellisissä aikakauslehdissä. Kaikki tutkimukset ovat plasebokontrolloituja eli osa naisista on saanut lumelääkettä. Seksuaalista toimintakykyä on mitattu seksuaalilääketieteessä yleisesti käytössä olevalla FSFI-kyselyllä (Female sexual function index). Kaikissa tutkimuksissa hoitojakso kesti 8 viikkoa.

Kaikissa tutkimuksissa todettiin, että Lady Preloxia saaneilla naisilla FSFI-kokonaispistemäärä nousi selvästi hoitojakson aikana. Positiivisia muutoksia todettiin seksuaalisessa halussa, kiihottumisessa, nautinnon tasossa ja yhdynnän laadussa.

Dosentti Juhana Piha kommentti: 

Naisten seksuaalihäiriöitä on vaikea hoitaa. Sen lääkehoitoon on saanut tähän mennessä myyntiluvan vain yksi lääke, flibanseriini. LadyPrelox ei ole lääke vaan ravintolisä. Alustavat lumekontrolloidut FSFI-kyselyä hyödyntävät tutkimukset kuitenkin osoittavat, että sillä on tehoa naisten seksuaaliongelmiin. Kaikki uudet valmisteet ovat tällä rintamalla tervetullut lisä.

Lähteet

  • Belcaro A ym. Minerva Ginecol. Lady Prelox® improves sexual function in generally healthy women of reproductive age. 2013;65(4):435-44.
  • Stanislavov R and Rohdewald P: PACR (Pine Bark Extract, L Arginine, L Citrulline, Rose Hip Extract) Improves Emotional, Physical Health and Sexual Function in Peri-Menopausal Women.J Women’s Health Care 2014; 3:6
  • Errichi S ym. Supplementation with Pycnogenol® improves signs and symptoms of menopausal transition. Panminerva Med. 2011; 53(3 Suppl 1): 65-70.
  • Bottari A ym. Lady Prelox(R) improves sexual function in post-menopausal women. Panminerva Med 2012:; 54(1 Suppl 4):3-9.