Anu Parantainen

Perustiedot

  • Fysioterapeutti
  • Seksuaalineuvoja
  • Uroterapeutti

Olen valmistunut fysioterapeutiksi vuonna 1983.  Ensimmäiset kymmenen vuotta toimin urheilufysioterapeuttina ja hoidin neurologisia- ja tules-asiakkaita ja sain synnytettyä kaksi lasta.  Vuodesta -93 vastaanotoillani on ollut pääasiassa lantionpohjan toimintahäiriöiden kanssa kamppailevia asiakkaita (lantionpohjan-, yhdyntäkivut, inkontinenssi, prostatiitti, tunnottomuus ym.) ja em. vaivoihin saattaa usein liittyä seksuaalinen haluttomuus. Toimin myös luennoitsijana ja kouluttajana.  Hoidan naisia sekä miehiä. Kumppani on tervetullut mukaan vastaanotolle.  Työkielinäni suomen lisäksi ovat englanti ja ruotsi.

Olen työskennellyt gynekologisilla ja urologisilla osastoilla sairaaloissa ja nykyään yksityisvastaanotoilla (Aava ja Mehiläinen).

Olen myös seksuaalineuvoja, uroterapeutti ja TRE-ohjaaja. Viime vuosina olen opiskellut työn ohella erilaisia terapiamenetelmiä: ekspressiivistä taideterapiaa, psykofyysistä psykoterapiaa, interpersonal therapy (IPT) ja liike- ja tanssiterapian opinnot Taideyliopistossa, jossa terapiaviitekehys on KKT (kongnitiivinen käyttäytymisterapia) on vielä kesken ja valmistuminen toivottavasti 2016.

Seksuaaliterapian opinnoissa tein työryhmän kanssa oppaan Selkäliitolle: Selkä, seksuaalisuus ja seksi,  osana päättötyötäni selka_ja_seksuaalisuus.pdf.

Olen ollut mukana Naisten virtsankarkailu Käypähoito-suosituksessa ja Eturauhassyöpään sairastuneen miehen psykososiaalinen kuntoutustyöryhmässä (THL, HUS ja ERSY ry). Olen myös Psykofyysisen psykoterapiayhdistyksen hallituksen jäsen.

Pidän paljon työstäni asiakkaitten henkilökohtaisten ja joskus arkojenkin asioiden parissa. Hoitoaikani ovat pääosin tunnin mittaisia. Haluan ottaa ihmisen kokonaisvaltaisesti huomioon ja toivoisin että hoitotilanne olisi niin turvallinen, että ihmiset uskaltaisivat ottaa puheeksi mieltä painavat asiat. 

”Kuinka paljon rohkeutta uskallat tänään jättää käyttämättä”
– Tommy Tabermann

Fysioterapia asiakkaille käytössäni on ns. biopalautelaitteet (pinta-EMG ja elektrostimulaatio) ja käytän myös ultraääntä liikkeen opettamiseen. Teen paljon yhteistyötä lääkäreiden kanssa ja fysioterapiakäynneille voi saada fysioterapialähetteen.

Vapaa-aikanani harrastan kulttuuria erimuodoissa ja luonnossa liikkumista.

Olet lämpimästi tervetullut

Anu

Ajanvaraus